Френската компания YACCO е основана през 1919 година от Жан Динтияк, един от пионерите започнали процеса на добавяне на присадки към базовото масло с цел подобряването му. Участието в научни тестове и автомобилни състезания, съчетано с технологичните успехи е допринесло за утвърждаването на името YACCO през годините. Повечето от световните си рекорди YACCO постига в сътрудничество със CITROËN, като общо 522 световни рекорда са регистрирани на името на компанията от 1931 година досега. Най-престижният е пробег от 300 000 км на овална писта без смяна на маслото, а последният е постигнат през септември 2006 година от Венсан Перо (Vincent Perrot), който достигнал скорост от 530,69 км/ч за 250 метра отсечка със старт от място.
   Като главна отличителна черта за запазване на най-високо ниво на качеството през годините е фактът, че YACCO се произвежда само във Франция в завода на компанията в Saint Pierre Les Elbeuf. По този начин YACCO гарантира, че продуктите, които се продават в която и да е страна имат един и същи произход, качество и стикер: Fabrique en FRANCE. YACCO прецизно избира суровините си и категорично не рециклира масла. В този ред на мисли, продуктите на марката са бутикови. Тях няма да ги намерите по бензиностанциите или в големите хипермаркети, а само в специализирани магазини за масла и сервизи, където работят професионалисти.
   YACCO работи в тясно сътрудничество с всички големи световни производители. Така продуктите са винаги актуални и създадени по най-новите изисквания и тенденции. Маслата на YACCO са силно профилирани и разработени специфично.
   Като неразделна част от компанията е връзката и с моторспорта: тя е официален партньор на Френската федерация по автомобилен спорт (FFSA), редовен участник в Световния и Европейския рали шампионати, рали Дакар, мото Джи Пи, легендарното изложение за ретро автомобили Les Grandes Heures Automobiles и много други.
   YACCO - това е марка със 100 годишна традиция и история, която през всички години се е стремяла да използва най-новите технологии, за да бъде символ на спортни постижения и продукти с безупречни качества.